CENTROMETAL KOTAO BioTec 35 KW

14,850.00 kn sa PDV-om

Product Description

Čelični toplovodni kotlovi Bio-Tec nazivnog toplinskog učina od 25 do 45 kW predviđeni su za loženje drvom. Namijenjeni su grijanju od najmanjih pa do objekata srednjih veličina. Principom pirolize gorivo temeljito izgara. Prostrano ložište omogućuje loženje gorivom dužine do 550 mm. Vrijeme trajanja jednog punjenja iznosi najmanje 4 sata kod nazivnog toplinskog učina sa mogućnošću produženja na cijeli dan ukoliko je potreba za grijanjem smanjena. Kotao ima mogućnost održavanja žara do 12 sati te je nepotrebno u tom roku provoditi proces potpale ako se želi nastaviti s loženjem. Radom kotla upravlja tvornički ugrađena regulacija. Kotao se ugrađuje na instalaciju centralnog grijanja posredno preko troputnog termostatskog ventila i akumulacijskog spremnika CAS.

KARAKTERISTIKE KOTLOVA Bio-Tec:

  • Toplovodni kotao za centralno grijanje predviđen za loženje drvom (cjepanicama), sadržaja vlage ispod 25 %.
  • Suvremeni kotao u kojem principom pirolize temeljito izgara gorivo, čime se potreba za čišćenjem svodi na minimum (ovisi o kvaliteti drva i opterećenju kotla).
  • Konstrukcijska rješenja vođenja plinova izgaranja i njihovo dodatno izgaranje osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla, što ga čini iznimno štedljivim.
  • Ekološki je prihvatljiv jer postiže niske sadržaje štetnih sastojaka u izlaznim dimnim plinovima.
  • Troja velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim gorivom te nadasve jednostavno čišćenje i održavanje.
  • Isporučuje se tvornički ožičen sa ugrađenom kotlovskom regulacijom koja upravlja kotlom i sobnim termostatom sa indikacijom nedostatka goriva u kotlu.
  • Kotlovska regulacija upravlja procesom izgaranja, cirkulacijskom pumpom u primarnom krugu (kotao-akumulacija), cirkulacijskom pumpom u krugu grijanja (akumulacija-ogrjevna tijela), cirkulacijskom pumpom sanitarne vode i daje informaciju na kotlovskoj regulaciji i sobnom termostatu o potrebi punjenja ložišta gorivom.
  • Predviđen je za ugradnju u otvorene ili zatvorene sisteme centralnog grijanja isključivo preko akumulacijskih spremnika (CAS).
  • Kotao je ispitan i certificiran po europskoj normi EN 303-5 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i proizveden u skladu s normom ISO 9001:2008.

 

Kategorija: Oznake , , , , , , , ,